Nieuwsbericht

Oproep | Deel jouw ervaringen met studenten met een auditieve beperking

ECIO ontwikkelt een nieuwe training gericht op het creëren van toegankelijke leeromgevingen voor studenten met een auditieve beperking. Als onderwijsprofessional speel jij een cruciale rol in het succes en welzijn van deze studenten. Jouw unieke ervaringen en ideeën zijn dan ook onmisbaar voor het verbeteren van ondersteuning en faciliteiten. Met jouw inbreng kunnen we een effectievere training ontwikkelen om onderwijsprofessionals beter voor te bereiden op het ondersteunen van auditief beperkte studenten.  

Profielfoto van Franka van de Wijdeven
11 juli 2024 | 1 minuut lezen

Ondersteuning en voorzieningen

Een toegankelijke(re) leeromgeving vraagt om bewustzijn, kennis en vaardigheden van jou als onderwijsprofessional. Passende ondersteuning en adequate voorzieningen zijn cruciaal voor het studiesucces en welzijn van de studenten met een auditieve beperking.  

Wat zijn je ervaringen en uitdagingen?

We zijn geïnteresseerd in je ideeën en suggesties om de toegankelijkheid voor studenten met een auditieve beperking te verbeteren.

  • Welke aanpassingen of hulpmiddelen zouden volgens jou nuttig kunnen zijn in je onderwijspraktijk?
  • Tegen welke uitdagingen loop je aan bij het lesgeven en begeleiden van deze studenten?

Wat zou je zelf willen leren?

Om de nieuwe training zo relevant mogelijk te maken, willen we graag van je weten over welke specifieke onderwerpen of vaardigheden je meer wilt leren. Denk aan:

  • Effectieve communicatietechnieken voor studenten met een auditieve beperking.
  • Het gebruik van technologie en hulpmiddelen tijdens de les.
  • Inclusieve lesmethoden.
  • Het begrijpen van de culturele aspecten van doofheid en slechthorendheid.

Deel je ervaringen en ideeën

Je feedback is van onschatbare waarde. Het invullen kost slechts enkele minuten van je tijd. We krijgen hiermee inzicht in de huidige situatie en de specifieke behoeften van zowel docenten als studenten. Alvast hartelijk dank voor uw medewerking.

Vul hier de vragenlijst in >>