Nieuwsbericht

NRO zoekt mbo docent voor Kennisbenuttingsraad

Mooie "vacature" voor een mbo docent met visie op gebruik van kennis uit onderzoek

Profielfoto van MBO Connect Redactie
26 september 2024 | 2 minuten lezen

Ben je werkzaam als docent in het middelbaar beroepsonderwijs? En heb je een visie op het gebruik van kennis uit onderzoek in het onderwijs? Dan is het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) mogelijk op zoek naar jou. Het NRO werft momenteel leden voor de Kennisbenuttingsraad. Deze raad besluit over de strategie van het NRO om het gebruik van kennis uit onderzoek te stimuleren in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs en hoger onderwijs. 

Wat ga je doen

De centrale taken van de Kennisbenuttingsraad zijn het nemen van besluiten over de koers van het NRO ten aanzien van de: 

a. kennisorganisatie: wetenschappelijke kennis toegankelijk en bruikbaar maken; 
b. kennisdeling: stimuleren dat kennis over wat wel en niet werkt gedeeld wordt met het onderwijs; 
c. kennisbenutting: stimuleren dat kennis uit onderzoek in de klas, de school en het onderwijssysteem gebruikt wordt.

Tevens monitort en bewaakt de Kennisbenuttingsraad de resultaten van activiteiten en de impact hiervan in onderwijspraktijk en -beleid. De Kennisbenuttingsraad bestaat uit een tiental leden met ruime ervaring in het onderwijs, onderzoek en het beleid. De raadsleden nemen deel op persoonlijke titel en zonder last of ruggespraak. Zij vergaderen, met ondersteuning vanuit het NRO-bureau, vier keer per jaar. Dit gebeurt afwisselend online en op locatie (NWO Utrecht of NWO Den Haag). 

Dit breng je mee

Voor de positie als lid van de Kennisbenuttingsraad zoekt het NRO een mbo-docent die op strategisch niveau kan meedenken over het versterken van de relatie onderwijs – onderzoek. Tevens heeft de kandidaat die wij zoeken ruime expertise met en een visie op het stimuleren van het gebruik van kennis uit onderzoek in het onderwijs. De beoogde kandidaat beschikt tevens over een relevant netwerk en is in staat om vanuit verschillende perspectieven (praktijk, beleid en onderzoek) te reflecteren op de dossiers die aan bod komen in de raad.

Hier kom je te werken

Het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) versterkt de kwaliteit van het onderwijs met kennis uit onderzoek. We financieren en coördineren wetenschappelijk onderzoek naar onderwijs. Ook maken we de resultaten uit onderzoek vindbaar, toegankelijk en bruikbaar, zodat professionals in de onderwijspraktijk en het beleid deze kennis kunnen gebruiken. Verder bouwen we aan een sterke landelijke data-infrastructuur voor het onderwijs, zodat scholen relevante gegevens over de ontwikkeling van hun leerlingen ontvangen, inzichten ontstaan in landelijke trends in leerlingresultaten en er snel onderzoek kan worden gedaan naar belangrijke vraagstukken in het onderwijs. Het NRO is onderdeel van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

Dit bieden we jou

Leden van de Kennisbenuttingsraad ontvangen een vacatievergoeding van €305,- per vergadering. De zittingstermijn bedraagt vier jaar, met de mogelijkheid van een eenmalige herbenoeming voor maximaal twee jaar.

Zullen we kennismaken?

Wanneer je denkt dat bovenstaand profiel bij jou past, nodigen we je graag uit om te reageren. Stuur je cv en motivatie naar ons via kennisbenuttingsraad@nro.nl. De sollicitatiegesprekken vinden online en/of in ons kantoor in Den Haag plaats. Reageer voor maandag 21 oktober 2024 op deze vacature. De eerste gespreksronde vindt plaats op 5 november (ochtend), 7 november (ochtend) of 12 november (middag). De tweede gespreksronde vindt plaats op 19 november (ochtend) of 22 november (middag).

Wil je graag meer informatie over onze organisatie? Neem een kijkje op nro.nl. Onze secretaris van de Kennisbenuttingsraad, Rowan Zuidema, vertelt je graag meer over de functie. Zij is te bereiken via 070 3494366 of r.zuidema@nwo.nl.

Profielfoto van Giel Kessels
3 weken geleden
Profielfoto van Giel Kessels
3 weken geleden

Wat een toffe functie!
En mooi als de functie door een BVMBO-er ingevuld kan worden.
Helaas heeft een week maar 7 dagen en een dag maar 24 uur, Als er meer uren in dag zitten of meer dagen in de week zou ik meteen solliciteren.