Nieuwsbericht

Informatiekaarten voor soepele start en (af)studeren op mbo

Waar moet ik aan denken? Bij wie moet ik zijn? Wat heb ik nodig? Waar heb ik recht op? Studenten met een ondersteuningsbehoefte hebben vaak veel vragen. Met gerichte informatie en praktische tips willen we de studenten tijdig en adequaat ondersteunen. De informatiekaarten zijn daarbij een waardevol hulpmiddel.

Profielfoto van Franka van de Wijdeven
17 mei 2024 | 1 minuut lezen

Wat bieden de informatiekaarten?

De informatiekaarten zijn een handige bron van aandachtspunten rondom de verschillende sleutelmomenten van het studieproces. Ze geven inzicht in de mogelijkheden en helpen hen bij het maken van passende keuzes. Enkele belangrijke onderwerpen die aan bod komen:

  • Het vinden van een passende studie: tips en adviezen om een studie te kiezen die aansluit bij hun mogelijkheden en interesses.
  • Aanmelden en kennismaken: stappen en tips voor een succesvol aanmeldproces en kennismaking met de onderwijsinstelling.
  • Regelingen en voorzieningen: informatie over (financiële) regelingen, aanvragen van noodzakelijke voorzieningen en begeleidingsmogelijkheden, ondersteunt met tips, studentervaringen, oefeningen en tools.
  • Stagevoorbereiding: handige tips en adviezen voor de voorbereiding op en tijdens de stage inclusief stagemogelijkheden.
  • Overgang naar werk: voorbereiding op de overstap naar de arbeidsmarkt met praktische tips, tools en mogelijkheden.

Voorkom studieuitval en studievertraging

We streven ernaar de toegankelijkheid en positieve leerervaringen van studenten met een ondersteuningsbehoefte te verbeteren. De informatie en tips op de informatiekaarten worden verder toegelicht op onbelemmerdstuderen.nl. Hier vinden studenten ook de contactgegevens van hun onderwijsinstelling en een test die hen naar relevante informatie navigeert. Ons doel is om deze studenten te helpen hun studie succesvol te voltooien.

Help je leerlingen en studenten

Vraag hieronder de gratis informatiekaarten aan en verspreid deze onder je leerlingen en studenten. Verwijs ook op de website van je onderwijsinstelling naar www.onbelemmerdstuderen.nl om de nodige informatie toegankelijk te maken. Flyers en andere promotiematerialen zijn beschikbaar om hen hierop te attenderen. Samen kunnen we bijdragen aan een inclusieve en ondersteunende leeromgeving en helpen we om studieuitval en studievertraging te verminderen.

Klik hier voor het downloaden van de informatiekaarten en het bestellen van promotiematerialen!